Sairaalan jatkorakennus edistyy hienosti

Nethsethan silmäsairaalan alemman kerroksen rakennustyö edistyy hienosti. Aikataulun mukaan rakennustyön pitäisi valmistua kesäkuun loppuun mennessä, mutta ottaen sikäläisen rakennustyökulttuurin huomioon, pieni viivästys on suorastaan todennäköinen. Viralliset avajaiset pidetään lauantaina 29.7. ja siihen mennessä kaiken uskotaan olevan valmista. Jäljellä on kuitenkin kysymys hissistä:  Alkuperäiseen rakennussuunnitelmaan kuului vain alakerran rakennus- ja viimeistelytyöt, ei hissi. Talossa on kuitenkin hissin paikka jo valmiina. Ottaen huomioon, että talossa liikkuu monia näkövammaisia, joille portaiden käyttö voi olla vaikeaa, olisi hissin saaminen hyvin toivottavaa. Hissin hankintaa on valmisteltu ja siitä on saatu useita eri tarjouksia. Itse hissi maksaisi eri tarjousten mukaan (ja ottaen huomioon valuuttakurssien suuri ja nopea heilahtelu) jotain noin 28 700 eur – 31 900 eur. Sen lisäksi pitää viimeistellä hissikuilu, jossa on nyt vain raakabetoniseinät eikä mitään muuta. Hissikuilun hinta-arvio on 11 500 eur eli koko hissin kustannus voisi olla noin 42 900 eur. Olemme saaneet testamenttilahjoituksena ja rakennustyökeräyksen “häntinä” jo nyt kasaan 33 000 euroa kun Arne Ritari -säätiökin tuli mukaan ja lupasi osittain rahoittaa hissihanketta. Loppuosaa tullaan rahoittamaan sairaalan hyväksi kerätyistä tukimaksuista – tämähän kaikki tulee köyhien näkövammaisten hyväksi.

Toivotamme kaikille hyvää kesää ja kiitämme sairaalan hyväksi saadusta tuesta. Nähdään vuositapaamisessamme Lions-liiton toimistotalolla 26.8.2017 klo 12.00

 

Sri Lankan ystävien toimikunnan puolesta Ilkka S.

Comments are closed